I år gör vi något nytt! Vi köper en tröja!

OM ANNA ANVEGÅRD

Anna Anvegård är född 1997 i Bredaryd. Hon har spelat för Bredaryd Lanna IK, RÅs LB (Reftele, Ås, Bredaryd och Lanna), BIK/FIF/LGoIF, Växjö DFF, FC Rosengård. Anna Anvegård blev utsedd till "Årets Damspelare i Småland" 2016 och hon blev även vinnare av skytteligan i Elitettan säsongerna 2016 och 2017.

Inför Fotbollsgalan 2018 blev hon nominerad i kategorierna "Årets forward" och "Årets genombrott" där hon vann utmärkelsen "Årets genombrott". Vinnare av skytteligan i Damallsvenskan 2020 samt nominerad i kategorin som Årets anfallare. Hon har representerat flera av Sveriges ungdomslandslag och gjort 18 A-landslagsmatcher och 8 mål. Det är Annas rosa tröja Datea budat hem i år.

OM KAMPANJEN

Under hela oktober 2020 har FC Rosengårds allsvenska lag spelat i rosa matchställ. Detta för att uppmärksamma forskningen och kampen mot cancer.

Vi ville verkligen hjälpa till och bidra till matchen mot cancer. Vi har fått väldigt mycket positiv respons från alla; samarbetspartners, medarbetare, spelare och supportrar. De tycker att kampanjen varit både fin och bra, inte minst ett år som detta då cancerfonden inte får samma uppmärksamhet som vanligt, säger Jenny Damgaard, klubbchef FC Rosengård.

Insamlingen av medel har skett på olika sätt. Dels på cancerfonden.se, dels på Tradera där auktionerna är aktiva fram till och med eftermiddagen den 31 oktober.

Pengarna från auktionerna delas lika mellan Cancerfonden och Football for Life. – I år handlar våra insatser i Sydafrika väldigt mycket om life och väldigt lite om fotboll. Området är hårt drabbat av Corona och vi kan inte ha fotbollsverksamhet där just nu. Det har varit lock-down på olika nivåer en längre period så vi stöttar och hjälper till med grundläggande saker som mat och andra förnödenheter.

Blir detta en ny tradition?– Vi funderar redan på hur vi ska göra till nästa år. Jag tror säkert att vi kommer att göra liknande kampanjer framöver, avslutar Jenny Damgaard.

Copyright © Datea AB - Din IT, vårt ansvar!